Specialistisch vloeronderhoud

Reiniging kunststofvloeren en aanbrengen nieuwe waslaag (mat of glans)

Een vloer in de was. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Voor het reinigen wordt gekeken naar de gesteldheid van de vloer en wordt beoordeeld of er diepte- of topreiniging toegepast moet worden. Het reinigen van kunststofvloeren wordt strippen genoemd. Hierbij wordt de voorgaande waslaag van de vloer gehaald. Mocht bij de voorgaande reinigingsbeurten de waslaag niet geheel zijn verwijderd, dan stapelen de waslagen zich op. Om de vloer weer in een goede (schone) staat af te leveren worden alle bestaande waslagen gestript, dit heet diepstrippen. Uiteraard nemen wij alle zorg om de kunststofvloer niet te beschadigen. Bij normaal vloeronderhoud waarbij geen oudere waslagen aanwezig zijn is topstrippen voldoende. Na het strippen wordt de vloer voorzien van een nieuwe (mat of glans) waslaag.

Het reinigen van tapijt

Bij het reinigen van tapijt wordt de vloer eerst grondig gestofzuigd, waarna het tapijt grondig wordt gereinigd via een van onderstaande methoden:

Het boenen en schrobben van harde vloeren en natuursteen

Voor het boenen en schrobben maken we gebruik van een boenschrobmachine. Deze machine heeft een ronddraaiende borstel waarmee de vloer met een vloeibaar reinigingsmiddel wordt geschrobd.

Een stenen vloer wordt specialistisch schoongemaakt. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

© Copyright Schoonmaakbedrijf Gorzen 2016.

Alle rechten voorbehouden.

  • Shamponeren:hierbij wordt gebruikgemaakt van een tapijtreiniger in poedervorm. Het poeder wordt aangebracht op de vervuilde plekken waarna deze 15 minuten kan intrekken. Het vuil en/of vet wordt door het poeder opgenomen waarna het poeder middels de stofzuiger wordt verwijderd. Voordeel van shamponeren is dat men na reiniging direct weer van de vloer gebruik kan maken.
    hierbij wordt gebruikgemaakt van een tapijtreiniger in poedervorm. Het poeder wordt aangebracht op de vervuilde plekken waarna deze 15 minuten kan intrekken. Het vuil en/of vet wordt door het poeder opgenomen waarna het poeder middels de stofzuiger wordt verwijderd. Voordeel van shamponeren is dat men na reiniging direct weer van de vloer gebruik kan maken.
  • Natreinigen: Op de vervuilde plekken wordt lokaal een vloeibaar reinigingsmiddel aangebracht om enige tijd in te trekken. Als de wachttijd is verstreken, wordt het vocht opgenomen met een speciale tapijtreiniger voor vocht. Hierna moet het tapijt een nacht drogen voordat men weer gebruik van het tapijt kan maken. Voordeel van natreinigen is dat ook de hardnekkige vlekken gereinigd worden.